Program Yeterlilikleri
- Hukuki kavramları ve kurumları tanımlayabilir, ayırt edebilir ve karşılaştırabilir.
- Her bir hukuk alanının/dalının, hukuk düzeni içindeki yerini ve fonksiyonunu kavrayarak bu alanların birbirlerini nasıl etkilediklerini, girift bir olayda hangi farklı alanların söz konusu olduğunu ortaya koyabilir.
- Karşılaştırmalı hukukta, hukuki müesseselerin nasıl düzenlendiği hakkında yeterli bilgiye sahip olur.
- Hukuki uyuşmazlıkları analiz ederek onlara hangi hukuk kurallarının uygulanabileceğini belirleyebilir.
- Hukukun farklı alanlarındaki tartışmalı yönlere hakim olarak bunlara çok yönlü yorum ve eleştiriler getirebilir.
- Gelişmiş bir adalet anlayışı çerçevesinde karşılıklı hak ve menfaatlerin dengelenmesini sağlama becerisi geliştirir.
- Pozitif hukukun kavranması ve uygulanması yanında, siyaset ve ekonomi gibi disiplinlerden faydalanarak geliştirici ve yaratıcı bir bakış açısına sahip olur.
Program Kazanımları
- Kazandığı içtihat tarama, okuma ve analiz etme becerisiyle hukuki tartışmalara ve uyuşmazlıklara yargısal temelli çözümler sunabilir.
- Hukuk teori ve uygulaması içerisinde sözlü ve yazılı olarak etkili bir iletişim kurabilir; kendini açık ve güçlü bir biçimde ifade edebilir.
- Gerek teorik gerekse pratik konularda araştırma yapma, araştırdıkları üzerinden değerlendirmede bulunma yeteneğini kazanır.
- Takım çalışmasını teşvik eden veya zorunlu kılan hukuki proje ve yarışmalara katılmak suretiyle iletişim kurma, takım lideri veya oyuncusu olma, sorumluluk alma gibi becerilerini geliştirebilir.
- Kendisine sunulan zengin içerikli zorunlu ve seçmeli derslerde kazandıklarıyla mezuniyet sonrası hedeflerini yönlendirebilir.
- Bilgi birikimiyle ve edindiği becerilerle, hukuk sistemi içerisinde kendisine önemli bir yer edinebilir ve adalet sistemine katkıda bulunabilir.
- Mesleki ve yargısal etik hakkında kendisine sunulan bilgiyle ve örneklerle, etik değerlere bağlı bir hukukçu birey olarak hukuk sistemine dâhil olur.